Naleśniki z dżemem i bitą śmietaną.
No i jak z tym żyć? Tak leżałam i myślałam i wymyśliłam!
I dziś dziele się z Tobą tym przepisem.

SKŁADNIKI:
Na naleśniki (2 sztuki).
- Banan - sztuka.
- Jajko.
- Mąką owsiana - 20 g.
- Olej kokosowy - 10 g.
Nadzienie:
- Gęste mleczko kokosowe - 80ml.
- Miód - 10 g.
- Truskawki - 50 g.
- Chia - 5 g.
DODATKOWO: Wybrane owoce.
WYKONANIE:
Jajko miksujemy z bananem i olejem kokosowym, pod koniec ubijania dodajemy mąkę owsianą. Miksujemy. Jeśli ciasto jest, za gęste dodajemy mleko. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni.
Truskawki miksujemy na mus i dodajemy nasiona chia. Odstawiamy na godzinę. Tak otrzymamy dżem chia.
Mleczko kokosowe ubijamy z miodem na krem.
Naleśniki smarujemy dżemem i bitą śmietaną, składamy na pół. Dekorujemy owocami i gotowe!

Całość ma (2 porcje)
Bez dekoracji.
- Kalorie - 534
- Białko - 16 g.
- Węglowodany - 61g.
- Tłuszcz - 29 g.
Idealne naleśniki na niedzielne śniadanie. Mam nadzieje, ze zasmakują moim dzieciom.
OdpowiedzUsuńMoje dzieciaki się bardzo takimi rzeczami zajadają i muszę przyznać, że w sumie ja także tego typu desery lubię. Bardzo pasują mi przepisy z serwisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/ bo właśnie tam znajdę coś na pewno mega czekoladowego i słodkiego.
OdpowiedzUsuń