Wielkanocne jaja!
Święta Wielkanocne już prawie są! Zachwyć swoich gości, faszerowanymi jajkami.
Ładnie udekorują stół oraz pysznie smakują. A do tego ich wykonanie jest banalnie proste.

SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Jajka ugotuj na twardo. Ugotowane, obrane i wystudzone jajka zalej sokiem z buraka. Mocz godzinę, od czasu do czasu mieszając. Po upływie czasu wyciąg jajka z soku i delikatnie wytrzyj papierowym ręcznikiem. Przekrój jajka na połówki i wyciąg delikatnie żółtko.
Żółto wymieszaj dokładnie z solą i pieprzem. Za pomocą szprycy do mas, udekoruj ładnie białka. Posyp szczypiorkiem i koperkiem oraz pokrojonym w drobną kostkę burakiem.
MOJA RADA: Jajka możesz dekorować na wiele sposobów. Z rybą, z warzywami, z grzybami. Ja przedstawiam najprostszą wersję.
Możesz też wykonać sos. Wystarczy, że dokładnie wymieszasz jogurt naturalny z pieprzem i musztardą.
Ładnie udekorują stół oraz pysznie smakują. A do tego ich wykonanie jest banalnie proste.

SKŁADNIKI:
- Jajka - 5-6 sztuk.
- Burak, ugotowany - 1/2 sztuki.
- Sok z buraka - 300 ml.
- Sól i pieprz.
- Posiekany koper i szczypiorek.
WYKONANIE:
Jajka ugotuj na twardo. Ugotowane, obrane i wystudzone jajka zalej sokiem z buraka. Mocz godzinę, od czasu do czasu mieszając. Po upływie czasu wyciąg jajka z soku i delikatnie wytrzyj papierowym ręcznikiem. Przekrój jajka na połówki i wyciąg delikatnie żółtko.
Żółto wymieszaj dokładnie z solą i pieprzem. Za pomocą szprycy do mas, udekoruj ładnie białka. Posyp szczypiorkiem i koperkiem oraz pokrojonym w drobną kostkę burakiem.
MOJA RADA: Jajka możesz dekorować na wiele sposobów. Z rybą, z warzywami, z grzybami. Ja przedstawiam najprostszą wersję.
Możesz też wykonać sos. Wystarczy, że dokładnie wymieszasz jogurt naturalny z pieprzem i musztardą.
![]() |
munchkintime.com |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz