Lody z zieloną herbatą matcha!
Lody z zieloną, sproszkowaną herbatą pierwszy raz, jadłam w ubiegłe lato.
I są to moje drugie ulubione lody, drugie bo uwielbiam pistacjowe.
Przepis ma tylko 3 składniki. Lody bez laktozy, pełne zdrowia!

SKŁADNIKI:
- Gęste mleczko kokosowe - 2 szklanki.
- Matcha green - 2 łyżeczki.
- Miód lub inny płynny słodzik - 3 łyżki.
WYKONANIE:
Ubijamy mleko kokosowe. Pod koniec ubijania dodajemy zieloną herbatę i miód.
Chowamy do zamrażalnika na 3 godziny. Podajemy z owocami.
MOJA RADA: Zbieramy tylko gęste mleczko koksowe, to z góry puszki.
I ja, żeby zapobiec powstawaniu kryształków lodu, swoje lody miksuje co godzinę.
Gdy tylko lekko zaczną zamarzać, to wrzucam do blendera. Miksuje, a później znów mrożę. Trwa to kilka sekund.
Nie za bardzo są to lody na tą porę roku, ale mimo to wypróbuje!
OdpowiedzUsuńFaktycznie lody bardziej pasowałyby zimą, ale genialnie wyglądają i zapowiada się, że także genialnie smakują!
OdpowiedzUsuń