Mini serniczki z malinami.

SKŁADNIKI:
SPÓD SERNIKÓW:
- Daktyle, bez pestek, moczone - 150 g.
- Orzechy ( mogą być migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje ) - 120 g.
- Kakao - 60 g.Szczypta soli.
- Orzechy nerkowca, moczone w wodzie przez noc - 250 g.
- Mleko kokosowe, gęste - 120 ml.
- Syrop klonowy lub miód - 2 łyżeczki.
- Szczypta soli.
- Olej kokosowy - 3 łyżki.
- Sok z cytryny - sok z połówki cytryny.
- Świeże maliny - 100 g.
- Woda - 2 łyżki.
- Miód lub syrop klonowy - 2 łyżki.
WYKONANIE:
Składniki na spód serników razem miksujemy. Ma nam wyjść ciasto, takie jak kruche.
Wypychamy metalowe foremki na babeczki, ciastem. Powinno wyjść około 12 sztuk.
Chowamy do lodówki na 2 godziny.
Masę z owoców możemy wykonać na dwa sposoby.
Sposób pierwszy: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Gdy sos wyjdzie, za gęsty dodajemy wody.
Sposób drugi: Wybrane owoce podgrzewamy z wodą, dodajemy wybrany słodzik. I mieszamy do czasu uzyskania sosu. Chłodzimy.
Wszystkie składniki na wkładkę serową, miksujemy na gładką masę. Wykładamy na schłodzone ciasto.
I teraz za pomocą łyżeczki robimy wzorki na masie serowej.
Gotowe serniki chowamy do lodówki na kolejne 2 godziny.
Jeśli chodzi o sos owocowy, to najlepszy jest sposób pierwszy. Takim sposobem możemy zrobić sos z wielu owoców. Nawet z bananów czy ananasa.

A przepis na masę serową?
OdpowiedzUsuńNapisane jest :) " Składniki na WKŁADKĘ serową.." :)
Usuńnie ma podanej informacji ile sera idzie do wkładki serowej
OdpowiedzUsuńBo tam, nie ma sera :) Tylko mleko kokosowe i orzechy nerkowca :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń