Jadłospis na jeden dzień!+ BONUS [10 PRZEPISÓW]
Musisz wiedzieć, że ja nie liczę kalorii, ale specjalnie dla Was obliczyłam mniej więcej wartości odżywcze i kalorie. Które będą się różnić, w zależności od użytych składników.
BONUS: Dodaje też szybki jadłospis + przepisy na jeden dzień, gdy nie mam czasu/chęci na gotowanie. Taki jadłospis dla zapracowanych.

ŚNIADANIE - Kokosowo-bananowe placuszki.
SKŁADNIKI:
- Mąka kokosowa - 30 gram.
- Jajka- 1 sztuka.
- Banan - 1/2 sztuki.
- Syrop z agawy - 1 łyżeczka.
- Ulubione mleko, u mnie kokosowe - 1/2 szklanki.
- Masło orzechowe -1 łyżeczka.
- Olej kokosowy - 1 łyżeczka.
WYKONANIE:
Wymieszaj mokre składniki - jajka, syrop z agawy, mleko, masło i banana. I dokładnie połącz.
Wymieszaj z mąką.
Placuszki smaż na lekko natłuszczonej patelni.Smacznego!

- Kalorie - 440.
- Białko - 16 gram.
- Węglowodany - 30 gram.
- Tłuszcz - 23 gram.
_____________________________
II ŚNIADANIE - Smoothie z pomarańczą i mango.
SKŁADNIKI:
- Pomarańcza, obrane - 1 sztuka.
- Mrożone mango - 1/4 szklanki.
- Banan - 1/2 sztuki.
- Woda kokosowa - 1/2 szklanki.
WYKONANIE:
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.

- Kalorie - 160
- Białko -2 gramy.
- Węglowodany - 37 gram.
- Tłuszcz - 0,7 gram.
______________
OBIAD - Łosoś z pomidorową salsą.
SKŁADNIKI:
NA SALSĘ :
- Pomidorki koktajlowe - 1 szklanka.
- Szalotka, drobno krojona - 20 gram.
- Ząbek czosnku.
- Olej kokosowy - 1 łyżeczka.
- Ocet balsamiczny - pół łyżeczki.
- Świeża bazylia, posiekana.
- Sól i pieprz do smaku.
NA ŁOSOSIA:
- Filet z łososia - 150 gram.
- Sok z cytryny - 2 łyżeczki.
- Sól i pieprz.
- Oliwa z oliwek - pół łyżeczki.
WYKONANIE :
Łososia polewamy oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy w papier do pieczenia i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
Szalotkę podsmażamy na oleju kokosowym, dodajemy pomidorki, czosnek, sól i pieprz. Dusimy około 10 minut. Często mieszamy. Dodać ocet i dusić jeszcze 2 minuty. Wymieszać z bazylią.
Łososia podajemy z salsą na ciepło.

- Kalorie - 380
- Białko - 35 gram.
- Węglowodany - 8 gram.
- Tłuszcz- 23 gram.
PODWIECZOREK - Chipsy z jarmużu.
SKŁADNIKI:
- Świeży jarmuż - 50 gram.
- Oliwa z oliwek- 1 łyżeczka.
- Sól i pieprz.
WYKONANIE:
Jarmuż wymieszaj w oliwą, solą i pieprzem.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Wysyp jarmuż i piecz 25 minut w 220 stopniach.

- Kalorie - 105.
- Białko - 1,6 gram.
- Węglowodany - 1,1 gram.
- Tłuszcz - 10 gram.
________________________
KOLACJA - Muffinki ze jajkiem, serem i szpinakiem.
SKŁADNIKI:- Jajko - 2 sztuki.
- Świeży szpinak - 8 listków.
- Ser mozzarella - 30 gram.
- Sól i pieprz.
WYKONANIE:
Ser mozzarella i szpinak drobno kroimy. Mieszamy razem.
Wsypujemy do foremki na muffinki. Jajko mieszamy z solą i pieprzem.
Wlewamy do sera i szpinaku.
Pieczemy 20 minut w 220 stopniach.- Kalorie - 300
- Białko - 24 gram.
- Węglowodany -3 gram.
- Tłuszcz - 21 gram.
PODSUMOWANIE DNIA:
- Kalorie - około 1400 kalorii.
- Białko - 78 gram.
- Węglowodany - 80 gram.
- Tłuszcz - 76 gram.
JESTEM ŚREDNIO ZADOWOLONA Z BILINGU, ALE JA CZUŁAM SIĘ NAJEDZONA PRZEZ CAŁY DZIEŃ.
_______________________
BONUS :
SZYBKI JADŁOSPIS DLA ZAPRACOWANYCH.
Śniadanie-Owsianka z malinami, bananem i gorzką czekoladą.
(Mleko podgrzewamy z malinami, dodajemy płatki owsiane i gotujemy około 7 minut. Gotową owsiankę dekorujemy kilkoma plastrami banana i startą, gorzką czekoladą).
II śniadanie-Mus z kiwi i awokado z kokosem.
(Połówkę awokado, mleko kokosowe i kiwi, miksujemy na gęsty krem. Posypujemy wiórkami kokosowymi).
Obiad-pstrąg z warzywami.
(Pstrąga nacieramy solą i pieprzem. Do środka wkładamy plaster cytryny i pokrojony ząbek czosnku. Smażymy na patelni grillowej, na małym ogniu, przez 7 minut z każdej strony. Warzywa na patelnię, dusimy lub gotujemy na parze, do miękkości. Podajemy razem z pstrągiem).
Podwieczorek-Jogurt z pomidorem i oliwkami.
(Pomidorki i oliwki drobno kroimy i mieszamy z jogurtem. Przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano).
Kolacja- Papryka faszerowana białym serkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem.
(Biały serek mieszamy ze szczypiorkiem i rzodkiewką, doprawiamy do smaku. Paprykę oczyszczamy i kroimy na pół. Faszerujemy serkiem i jemy).
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz