Lody bananowe z czekoladą!
Sezon na lody uważam, za oficjalnie otwarty. W tym roku zaczynamy już w marcu. Może wtedy lato przyjdzie szybciej?
Na początek, coś prostego. Lody bananowe z czekoladą.

SKŁADNIKI:
- Banany, dojrzałe - 6 sztuk.
- Gorzka czekolada lub dropsy z gorzkiej czekolady - 50 gram.
- Mleczko kokosowe- 1/2 szklanki.
WYKONANIE:
Banany, obieramy i kroimy w plastry. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i układamy na płasko, plastry banana. Przykrywamy folią i chowamy do zamrażarki na 2 godziny.
Mrożone banany, miksujemy razem z mlekiem kokosowym i połową czekolady. Czekolada może być, drobno krojona lub tarta. Gotową masę lodową przekładamy do formy na muffinki i posypujemy czekoladą. Mrozimy przez 3-4 godziny.


Wygląda smakowicie :) Tylko czy masa po zamrożeniu wychodzi ładnie z formy? Czy trzeba pomóc sobie jakimś sposobem?
OdpowiedzUsuńAle narobiłaś mi smaka! Nie wyobrażam sobie, zebym miała ich dzisiaj nie zrobić.
OdpowiedzUsuń