Brownie z awokado w formie batoników.
Na pewno znacie Brownie z buraka czy z fasoli, a słyszeliście o Brownie z awokado?
Wypróbuj, a nie pożałujesz. Idealna propozycja na zaspokojenie ochoty na czekoladę. Przepis BEZ PIECZENIA i bez mąki, w wygodnej wersji w formie batoników. Które możesz przechowywać do 14 dni w lodówce.

Wypróbuj, a nie pożałujesz. Idealna propozycja na zaspokojenie ochoty na czekoladę. Przepis BEZ PIECZENIA i bez mąki, w wygodnej wersji w formie batoników. Które możesz przechowywać do 14 dni w lodówce.

SKŁADNIKI:
- Daktyle bez pestek - 1 szklanka.
- Orzechy nerkowca- 1 szklanka.
- Dojrzałe awokado.
- Olej kokosowy - 1,5 łyżki.
- Kakao - pół szklanki.
- Kurkuma.
- Cynamon.
- Syrop klonowy - 1 łyżeczka ( niekoniecznie, bo batoniki są słodkie ).
- Odżywka białkowa smak czekoladowy - 3 łyżki ( bez odżywki też się uda).
Moczymy daktyle i orzechy nerkowca. W blenderze miksujemy awokado (bez pestki i skórki), dodajemy daktyle. Dodajemy orzechy nerkowca, syrop klonowy i olej kokosowy. Miksujemy do połączenia. Dodaj odżywkę białkową, cynamon i kakao. Miksujemy na gładką masę.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę czekoladową. Równomiernie rozprowadzamy. Chowamy do lodówki na 3 godziny.
Schłodzoną masę posypujemy kurkumą. Kroimy nasze ciasto na około 12 równych części. Każdy batonik zawijamy w papier śniadaniowy i chowamy do lodówki.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz