Kokosowa Panna Cotta z truskawkami.
Mam przepis na walentynkowy deser. Kokosowy i z truskawkami.
Prosty w wykonaniu, bez pieczenia, bez glutenu, bez laktozy.
Możesz udekorować go, jak tylko chcesz. Świeżymi owocami, mrożonymi czy kawałkami czekolady.
Dodaj kakao, do panna cotty, a otrzymasz czekoladowy deser. Możesz dodać też zmiksowane maliny, a panna cotta nabierze różowego koloru. Eksperymentuj i zmieniaj przepis, tak jak lubisz.

SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Mleko gotujemy z proszkiem agar, od zagotowania 2-3 minuty. Gdy lekko przestygnie dodać miód (jeśli wybrałaś inny słodzik, możesz dodać go od razu do gotowania). Schłodzoną masę wlewamy do form lub do filiżanki. I chowamy do lodówki na 2-3 godziny. Jeśli chcemy mieć deser w szklance, to taką masę wlewamy do szklanki i gdy stężeje, to dodajemy owoce. Tradycyjną panna cottę przekładamy na talerzyk i dopiero wtedy dekorujemy świeżymi owocami lub musem owocowym.

________________________________________
SAM WYBIERZ JAK WOLISZ:


Prosty w wykonaniu, bez pieczenia, bez glutenu, bez laktozy.
Możesz udekorować go, jak tylko chcesz. Świeżymi owocami, mrożonymi czy kawałkami czekolady.
Dodaj kakao, do panna cotty, a otrzymasz czekoladowy deser. Możesz dodać też zmiksowane maliny, a panna cotta nabierze różowego koloru. Eksperymentuj i zmieniaj przepis, tak jak lubisz.

SKŁADNIKI:
- Gęste mleko kokosowe, w puszcze - 1 sztuka.
- Syrop klonowy lub miód - 2-3 łyżeczki.
- Proszek agar- agar - 1 łyżeczka.
- Wybrane owoce do dekoracji.
WYKONANIE:
Mleko gotujemy z proszkiem agar, od zagotowania 2-3 minuty. Gdy lekko przestygnie dodać miód (jeśli wybrałaś inny słodzik, możesz dodać go od razu do gotowania). Schłodzoną masę wlewamy do form lub do filiżanki. I chowamy do lodówki na 2-3 godziny. Jeśli chcemy mieć deser w szklance, to taką masę wlewamy do szklanki i gdy stężeje, to dodajemy owoce. Tradycyjną panna cottę przekładamy na talerzyk i dopiero wtedy dekorujemy świeżymi owocami lub musem owocowym.

________________________________________
SAM WYBIERZ JAK WOLISZ:


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz